Annons

Juliga cakepops

20min
0
5
10 Stycken
Av Anna Wendt Kategori Godis 11 december, 2014 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

Juliga cakepops

1 st
färdigköpt längd mjuk pepparkaka
100 g
cream cheese
   
lite rivet apelsinskal eller några droppar god likör
200 g
Vit choklad
   
valfritt strössel / socker eller annan dekoration

Tillagning

20min
  1. Mosa sönder den mjuka pepparkakan i en bunke med hjälp av en gaffel. Blanda ner cream cheese och rör om tills allt blandats. Smaksätt eventuellt med rivet apelsinskal eller lite likör.
  2. Forma små bollar av kakdegen och låt dem stå kallt 30 minuter. Tryck en grillpinne eller, om du har, en pinne för klubbor i varje boll och doppa i den smälta vita chokladen. Se till att det täcker ordentligt. Låt överflödig choklad rinna av och ställ sedan pinnarna i en oasis eller liknande för att stelna.
  3. Strö över valfritt strössel eller socker. Det går också bra att ställa cakepopsen på tork på ett bakplåtspapper, men då får de förstås en liten ”fot”. Knyt ett fint band om och ge till någon du tycker om.

Tips från kocken

"Fina, juliga kakklubbor gör du enkelt med hjälp av färdigköpt mjuk pepparkaka och cream cheese. Smaksätt gärna med lite rivet apelsinskal eller någon god likör. Det är bara att prova sig fram.

Tips! Gillar du inte mjuk pepparkaka går det lika bra att använda vanlig sockerkaka. Prova dig fram!"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.