Annons

Jordgubbscurd

20h
0
5
4 Portioner
Av Stafettbloggen Kategori Efterrätt 14 maj, 2013

Ingredienser

Ljuvlig jordgubbscurd

200 g
jordgubbar
2.5 dl
Socker
1 st
lime
2 st
Ägg
80 g
Smör
1 msk
maizena

Tillagning

20h
  1. Fyll en kastrull med vatten och låt vattnet koka upp. Sätt en skål som är lite större än kastrullen ovanpå kastrullen så det blir ett vattenbad. Skiva jordgubbarna och lägg i. Häll på sockret och riv ner lime och pressa i lime. Rör om tills sockret är upplöst. Ha i ett ägg i taget och rör om och tillsätt sedan smöret. Till sist ska Maizenan i och rör sedan om tills allt är blandat. Låt sjuda ca 15 min tills den tjocknar Efter ett tag tjocknar röran och det är klart när man kan dra med skeden och den lämnar spår.

Tips från kocken

"Jordgubbarna har börjat komma varför inte göra en jordgubbscurd?
Ät som den är eller ha den i bakverk"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.