Annons

Jordärtskocksgnocchi med svampröra

1h 30min
0
Betygsätt
24 Stycken
Av Monica och Lisa... Kategori Smårätter 29 november, 2012 Tidning elle mat & vin
Jordärtskocksgnocchi med svampröra

Ingredienser

150 g
jordärtskocka - skalad
50 g
mjölig potatis - skalad
2 dl
Vetemjöl
1  
litet ägg
1 tsk
Olivolja
50 g
riven parmesan
1 tsk
Salt

Svampröra:

1 st
schalottenlök - finhackad
2 msk
Smör
150 g
kantareller - hackade
0.5  
äpple - urkärnat och tärnat
1 dl
matlagningsgrädde
1 msk
sherry
1 tsk
ox- eller svampfond
1 msk
hackad gräslök
   
salt och pappar

Tillagning

1h 30min
  1. Koka jordärtskockor och potatis mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Pressa rotfrukterna med en potatispress, tillsätt det mesta av mjölet, rör ihop och blanda ner ägg, olivolja, parmesan och salt. Arbeta samman till en smidig deg. Tillsätt eventuellt mer mjöl.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Rulla ut den till en längd, cirka 2 cm i diameter, och skär i cirka 2 cm långa bitar. Tryck en gaffel lätt mot varje gnocchi så att de får ett randigt mönster på ena sidan. Lägg dem på bakplåtspapper och strö över lite mjöl.
  3. Fräs löken till svampröran mjuk i smör. Tillsätt svampen och fräs tills nästan all vätska har ångat bort. Rör ner äpple, grädde, sherry och fond. Koka upp och låt sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar och håll varm.
  4. Koka några gnocchi åt gången i lättsaltat vatten. När de flyter upp till ytan, efter cirka 3 minuter, är de färdiga. Ta upp med hålslev och låt rinna av.
  5. Lägg upp gnocchi på små fat, på skedar eller i små skålar och toppa med svampröra. Servera direkt.

Tips från kocken

"Det är lite pilligt att göra sin egen gnocchi, men värt resultatet!"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.