Annons

Isig bål på rabarber och ginger ale

15min
0
Betygsätt
6 Portioner
Bild för Lisa Lemke
Av Lisa Lemke Kategori Dryck 25 april, 2014 Tidning matmagasinet
Isig bål på rabarber och ginger ale

Ingredienser

200 g
rabarber
30 g
färsk ingefära - 5 centimeter
1 dl
strösocker
1 l
Vatten
   
ginger ale
   
is
   
citron
   
färsk mynta

Tillagning

15min
  1. Skiva rabarbern samt skala och skär ingefäran i tunna skivor. Lägg alltsammans i en kastrull (inte aluminium) tillsammans med socker och vatten. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10 minuter. Dra kastrullen åt sidan och låt vätskan stå och dra 10–15 minuter. Sila av vätskan och låt den kallna.
  2. Späd saften med ginger ale och fyll en stor skål med bålen, rikligt med is, skivad citron och färsk mynta. Låt stå i ca 20 minuter före servering.

Tips från kocken

Bild för Lisa Lemke

"Själva rabarberlemonaden kan du förbereda någon dag i förväg och förvara i kylskåp för att sedan bara hälla upp den i en bålskål med ginger ale, is, citronskivor och mynta strax före festen."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.