Annons

Inkokt päron med punschkräm och mandelkrokant

0
5
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Efterrätt 14 januari, 2013
Inkokt päron med punschkräm och mandelkrokant

Ingredienser

2 st
hårda päron
2 dl
Vatten
2 dl
strösocker

Punschkräm

100 g
mascarpone
1 msk
punsch
2 msk
strösocker

Mandelkrokant

1 dl
strösocker
0.5 dl
Vatten
60 g
mandel - hackad
3 g
Smör

Tillagning

  1. Koka upp socker och vatten till päronen. Skala, kärna ur och tärna päronen. Lägg ner tärningarna i sockerlagen och sjud i cirka 3 minuter, tills päronbitarna mjuknat. Låt päronbitarna svalna i lagen.
  2. Punschkräm: Blanda samtliga ingredienser till krämen.
  3. Mandelkrokant: Blanda socker och vatten i en liten kastrull och koka tills sockret är 180° (bronsfärgat). Häll ner mandeln och koka i 1 minut. Tillsätt smöret och koka i ytterligare 1 minut. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt det stelna. Finhacka sedan krokanten.
  4. Häll bort lagen från päronen och fördela päronen i 4 små skålar eller glas. Spritsa punschkrämen ovanpå och strö över krokanten.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.