Annons

Ingefärsglass med chokladrippel och kanderade nötter

40min
0
4
6 Portioner
Av Marie Hoolmé Kategori Glass 7 oktober, 2013 Tidning matmagasinet
Ingefärsglass med chokladrippel och kanderade nötter

Ingredienser

Glass

5 dl
Vispgrädde
1 burk
söt kondenserad mjölk
2 st
Äggulor
2 tsk
mald ingefära

Chokladsås

150 g
mörk choklad 70 %
3 dl
matlagningsgrädde
2 msk
Honung

Kanderade nötter

3 msk
Socker
250 g
blandade nötter

Tillagning

40min
  1. Smält chokladen till såsen tillsammans med grädde och honung. Låt svalna.
  2. Vispa grädden. Blanda i den kondenserade mjölken, äggulorna och ingefäran.
  3. Häll hälften av glassmeten i en brödform. Rippla över lite chokladsås. Häll på resten av glassmeten och rippla över lite mer chokladsås, spara gärna lite till serveringen. Ställ in i frysen.
  4. Smält sockret tills det blir ljusbrunt i en stekpanna. Blanda ner nötterna. Häll ut blandningen på ett bakplåtspapper för att kallna.
  5. Ta ut glassen 10 minuter före servering. Lägg på ett fat. Värm på chokladsåsen lite och häll över glassen. Bryt de kanderade nötterna i bitar och strö över.

Tips från kocken

"En kryddig glass med himmelsk chokladsås och krispiga nötter."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.