Annons

Ice pops med lakrits och körsbär

0
5
6 Stycken
Bild för Elisabeth_Johansson
Av Elisabeth_Johansson Kategori Efterrätt 22 april, 2013
Ice pops med lakrits och körsbär

Ingredienser

0.5 st
vaniljstång
2 dl
mjölk 3%
1.5 dl
Vispgrädde
3 st
Äggulor
1 dl
strösocker
2 tsk
lakritsgranulat eller 3 tsk lakritspulver
1.5 dl
körsbärs- eller svartvinbärspuré - mixade och passerade bär
6 st
lakritsrötter eller glasspinnar i trä

Tillagning

  1. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en tjockbottnad kastrull tillsammans med mjölk och grädde. Koka upp under omrörning och dra sedan av kastrullen från plattan.
  2. Vispa äggulor, socker och lakritsgranulat till ett luftigt skum. Häll i den varma gräddmjölken och vispa ihop till en jämn smet. Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm under omrörning upp den till 85 grader, eller tills den börjar tjockna.
  3. Sila ner smeten i en bunke och kyl den i ett kallvattenbad. Låt bunken stå i kylen tills glassmassan är riktigt kall. Tillsätt bärpurén, men spara ett par matskedar till glassformarna.
  4. Kör massan i glassmaskin tills den har fått en tjock och krämig konsistens (20–30 minuter). Häll massan i en engångsspritspåse och spritsa ner den i glassformar. Varva med några droppar av purén så att glassarna blir fint marmorerade. Sätt en lakritsrot eller glasspinne i varje och låt formarna stå i frysen över natten, eller tills de ska serveras längre fram.
  5. Skölj hastigt formarna i ljummet vatten och lossa glassarna. Servera direkt eller lägg dem på en liten bricka täckt med plastfolie och låt dem stå i frysen i ytterligare cirka 1 timme.

Tips från kocken

Bild för Elisabeth_Johansson

"Varför inte servera dessa glasspinnar som en dessert? Gärna med isade bär till.
Snyggt isade bär får man enkelt genom att frysa in bären utströdda på en bricka."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.