Annons

Honungsmarinerad fläskkarré med bönsallad

0
4
4 Portioner
Bild för Anders och Martin Timell
Av Anders och Mart... Kategori Huvudrätt 26 april, 2013
Honungsmarinerad fläskkarré med bönsallad

Ingredienser

600 g
fläskkarré i skivor

Honungsmarinad

4 msk
flytande honung
2 msk
chilisås
1 st
vitlöksklyfta - finhackad
2 msk
färsk ingefära - finriven
1 tsk
japansk soja
   
salt och peppar

Bönsallad

100 g
gröna bönor - till exempel haricots verts
   
Salt
0.5 st
rödlök
50 g
rucolasallad
150 g
fetaost
0.5 dl
pinjenötter

Dressing

1 st
vitlöksklyfta - finhackad
0.5 dl
basilika - finhackad
4 msk
Olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
1 tsk
fransk senap
   
salt och peppar

Tillagning

  1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Häll den över köttet och låt marinera i minst en halvtimme i kylskåp före grillningen.
  2. Koka bönorna i några minuter i saltat vatten. Skala och hacka rödlöken. Lägg bönor och rödlök på ett fat tillsammans med rucolan. Smula över fetaosten.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna tills de fått en fin gyllene färg. Strö nötterna över salladen.
  4. Lägg vitlöken och basilikan till dressingen i en skål. Blanda ner olivolja, vinäger och senap. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla fläskkarréskivorna i ca 5 minuter på varje sida – de ska bli genomstekta. Grilltiden kan variera beroende på hur tjocka skivorna är.
  6. Ringla dressingen över bönsalladen och servera salladen till det nygrillade köttet.

Tips från kocken

Bild för Anders och Martin Timell

"Allroundmarinad - Honungsmarinaden fungerar till det mesta. Prova den till kycklingfilé eller fläskfilé."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.