Annons

Hjortronbakelse

0
Betygsätt
6 Portioner
Av Birgitta Höglund Kategori Bakverk & kakor 10 mars, 2013 Tidning mat & hälsa
Hjortronbakelse

Ingredienser

50 g
kylskåpskallt smör
2 dl
Mandelmjöl
1 st
ekologiskt ägg
1 msk
flytande honung eller valfritt sötningsmedel
1 msk
Fiberhusk
1 tsk
Bakpulver
1.5 dl
Hjortron
3 dl
Grädde

Tillagning

  1. Skär smöret i små bitar och blanda samman med mandelmjölet, enklast går det med en elvisp. Rör i ägg och honung. Blanda fiberhusk med bakpulver och rör ner i smeten. Låt svälla 5 minuter i kylen och rulla sen till 12 små bollar som läggs i småbrödsformar.
  2. Gör en grop i varje kaka och fyll med en tesked hjortron. Grädda på 200 grader i 8–10 minuter  Låt svalna på galler. Kakorna går bra att frysa.
  3. Ge dem en liten stund i medelvarm ugn innan de serveras, så smakar de som nybakta. Vispa 3 dl grädde och spritsa kakorna två och två till en bakelse.
  4. Garnera med riven mörk choklad, hjortron och citronmeliss.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.