Annons

Hjärtdolmar

45min
0
5
4 Portioner
Av VictorTadic Kategori Huvudrätt 14 augusti, 2019 Läsarrecept

Ingredienser

16 st
Hjärtkålsblad
2.5 dl
ris
2.5 msk
tomatpuré
2 msk
Honung
1 st
gul lök
2 st
grönsaksbuljongtärningar
1 st
citron
   
Grön ärthummus
   
turkisk yoghurt
   
granatäppelkärnor
   
Gröna blad

Tillagning

45min
  1. Låt Hjärtbladen koka 5 min i saltat vatten. Låt dem sedan rinna av på en ren handduk.
  2. Hacka löken och fräs den lätt i en kastrull.
  3. Häll på vatten, ris, buljongtärningar, honung och tomatpuré. Blanda väl och sänk värmen, låt koka under lock tills riset är klart.
  4. Lägg på 1 msk risblandningen och en bit fetaost i ett Hjärtkålsblad. Vik in kanterna och rulla ihop. Lägg dolmen på botten av en kastrull.
  5. Packa dolmarna ordentligt tätt i ett enda lager i kastrullen. Häll på lite citronsaft, vatten och olivolja så det precis täcker dolmarna. Skiva citronen och lägg överst.
  6. Lägg på lock och koka på svag värme i 15 minuter. Servera gärna med grönärt hummus, turkisk yoghurt och granatäppelkärnor.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.