Annons

Himmelska musslor

0
4
4 Portioner
Av Anders Levén Kategori Huvudrätt 5 februari, 2013

Ingredienser

2 kg
blåmusslor - färska
1 st
gul lök
1 st
fänkål
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
Olivolja
3 dl
vitt vin
150 g
Smör
2 msk
Olivolja
15 st
basilikablad
1 dl
kruspersilja
   
peppar och eventuellt salt

Tillagning

  1. Börja med hacka löken, vitlöken och fänkålen fräs i den lilla mängden av olivolja. I med väl skrubbade musslor vänd runt i dom frästa grönsakerna och slå i vinet. Koka nu minst 5 minuter under lock alla skall öppnas.
  2. Lägg upp musslorna i en skål och koka ner fonden till hälften. Smör,olja och örter mixas slätt. Lägg örtblandningen i fonden vispa och koka upp krydda eventuellt med peppar slå sedan över musslorna och njut med bröd och vin. Salt brukar inte behövas utan musslorna har en egen sälta.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.