Annons

Heta räkor

20min
0
3.9
4 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Smårätter 16 januari, 2013 Tidning matmagasinet
Heta räkor

Ingredienser

0.75 kg
stora ishavsräkor
1 st
röd chili
75 g
Smör
2 st
vitlöksklyftor
0.5 dl
hackad persilja

Tillbehör

1 st
surdegsbaguette

Tillagning

20min
  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skala räkorna. Skiva chilin tunt och fördela den i ugnssäkra portionsformar. Vill du inte ha det så starkt tar du bort kärnor och mellanväggar.
  3. Blanda smöret med pressad vitlök och fördela det i formarna.
  4. Ställ in formarna mitt i ugnen några minuter tills smöret smälter och börjar bubbla. Ta ut formarna. Fördela och blanda ner räkorna och persiljan i formarna. Ställ in ytterligare någon minut tills allt blir varmt. Servera genast med bröd.

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"Så enkelt och så gott! Servera med gott bröd."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.