Annons

Helstekt Salviakyckling

1h 30min
0
4
4 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Huvudrätt 13 januari, 2014

Ingredienser

1 st
hel kyckling
1 st
citron (rivet skal och saft)
1 kruka
färsk salvia
1 dl
Olivolja
1 msk
flytande honung
1 st
vitlök
1 dl
kalamataoliver
   
salt och nymalen svartpeppar

Tillagning

1h 30min
  1. Tvätta citron väl. Riv skalet från citronen och 2 vitlöksklyftor fint. Hacka hälften av salvian.
  2. Vispa ihop olja, saften och skalet från citronen, den rivna vitlöken, honungen, 1 tsk salt , 1/2 tsk peppar och den hackade salvian.
  3. Lägg kycklingen i en form. Gnid in kycklingen i blandningen, både utanpå och innanför skinnet. Det som inte fastnar på kycklingen får ligga kvar i formen och bli en ljuvlig sås.
  4. Lägg oliver och de resterande vitlöksklyftorna runt om kycklingen. Stek kycklingen i ugnen ca 75 min.
  5. Ös gärna någon gång under tiden. Täck med aluminiumfolie om kycklingen får för mycket färg.
  6. Låt kycklingen vila ca 10 min. Servera tillsammans den sedan med den resterande salvian, oliverna, vitlöksklyftorna, skyn i formen och några goda kokta potatis.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Mosad kokt potatis passar förträffligt till denna smakrika kyckling och dess sky. "

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.