Annons

Helstekt hjortinnanlår med västerbottenostkrockett

0
3.8
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Huvudrätt 22 oktober, 2012
Helstekt hjortinnanlår med västerbottenostkrockett

Ingredienser

700 g
hjortinnanlår eller stek
   
olja - smör - salt och svartpeppar

Västerbottenostkrockett

300 g
mjölig potatis
50 g
västerbottensost
2 st
Äggulor
1 st
Ägg
1 dl
Vetemjöl
1 dl
ströbröd
   
olja

Pumpasås

150 g
pumpakött
1 dl
Vatten
1 st
kryddpepparkorn
1 krm
Salt
30 g
Smör

Picklad pumpa

0.5 dl
ättika
1 dl
Socker
1.5 dl
Vatten
150 g
pumpakött
100 g
salladsskott
2 msk
Olivolja
1 msk
citronsaft - pressad

Tillagning

  1. Värm ugnen till 150 grader. Salta och peppra köttet. Värm en stekpanna till högsta temperatur och bryn hjortköttet till fin färg i olja och smör. Ugnsbaka sedan köttet ca 30 minuter tills kärntemperaturen är 52 grader. Lägg det på en skärbräda och låt det vila ca 10 minuter före servering.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen. Riv ner västerbottenosten och lägg ner äggulorna. Blanda ordentligt och rulla sedan bollar som är ca 2-3 cm i diameter.
  3. Lättvispa äggen i en bunke, placera mjölet och ströbrödet på varsin assiett. Panera krocketterna först i mjölet, sedan i ägget och efter det i ströbrödet. Upprepa sedan proceduren i ägget och ströbrödet.
  4. Såsen: Skär pumpan i mindre bitar och lägg i en kastrull med vatten, kryddpeppar och salt. Koka i cirka 10 minuter, tills pumpan är helt genommjuk. Mixa pumpasåsen slät i en matberedare tillsammans med smöret.
  5. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Tärna pumpan i cm-stora tärningar och lägg ner i ättikslagen. Koka i 1 minut och ställ sedan kallt. Häll bort lagen före servering.
  6. Blanda salladen med den picklade pumpan, olivolja och citron precis före servering. Skär upp köttet i fina skivor och servera med pumpasåsen, de nyfriterade krocketterna och salladen.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.