Annons

Hel sill i tomatsås med tomatsallad

0
Betygsätt
4 Portioner
Av Mat och Hälsa Kategori Smårätter 8 juli, 2013 Tidning mat & hälsa
Hel sill i tomatsås med tomatsallad

Ingredienser

Sill i tomatsås

   
600-800g hel sill rensad
1 dl
Olivolja
1 dl
tomatpuré
50 g
soltorkade tomater
2 tsk
Salt
2 krm
vitpeppar
0.5 st
rödlök

Tomatsallad

2  
askar cocktailtomater
1 kruka
färsk koriander
3 msk
Olivolja
1 msk
vit balsamvinäger
   
salt och peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj fisken med kallt vatten, låt ryggbenet vara kvar. Lägg fiskarna i en ugnssäker form med lite olja i botten. Rör ihop tomatpuré, soltorkade tomater i strimlor, olivolja, salt och vitpeppar. Hacka rödlöken och blanda ner. Bred blandningen över fisken och låt stå i ugnen ca 20–30 minuter. 
  2. Dela cocktailtomaterna i fjärdedelar och lägg i en skål. Hacka koriandern och ta gärna med de smakrika stjälkarna. Blanda ner koriandern, olivolja och balsamvinäger med tomaterna. Smaka av med salt och peppar.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.