Annons

Havskräftor med örtaioli och grillat tomatbröd

0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Förrätt 3 januari, 2013 Tidning mat & vänner
Havskräftor med örtaioli  och grillat tomatbröd

Ingredienser

12 st
havskräftor
   
Salt

Örtaioli

1 tsk
rödvinsvinäger
1 tsk
dijonsenap
2 st
Äggulor
2 st
vitlöksklyftor
0.5 msk
rosmarin - hackad
0.5 msk
gräslök - hackad
0.5 msk
persilja - hackad
0.75 dl
Olivolja
0.75 dl
rapsolja
   
Salt

Tillbehör

4 st
skivor vitt surdegsbröd
1 st
tomat
   
Olivolja

Tillagning

  1. Örtaioli: Mixa samman vinäger, dijonsenap och äggulor. Tillsätt sedan örter och vitlök och mixa vidare. Tillsätt oljan droppvis under mixning till en fin, krämig aioli. Smaka av med salt.
  2. Värm grillen till hög temperatur. Dela havskräftorna på längden, salta dem och lägg dem på grillen med skalet nedåt. Grilla tills havskräftsköttet börjar vitna, cirka 3 minuter.
  3. Ringla olivolja över brödet och grilla det hastigt till fin färg. Dela tomaten och gnid in brödskivorna med tomatens snittyta.
  4. Servera aiolin och tomatbrödet med de nygrillade havskräftorna.

Tips från kocken

Bild för Mattias Larsson

"Vintips: 2295 Mâcon-Villages Chardonnay, Blason de Bourgogne, Mâconnais,
Mâcon-Villages, Bourgogne, Frankrike"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.