Annons

Havskräftor med brynt smör och jordärtskocka

0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Förrätt 15 februari, 2013

Ingredienser

4 st
havskräftstjärtar (skalade)
2 msk
färsk finskuren ingefära
2 msk
reducerad kycklingfond
130 g
brynt smör (fingervarmt)
1 st
Ägg
2 st
Äggvitor
1 tsk
fruktig lätt whisky
1 msk
soja
6 st
jordärtskockor
1 dl
vattenkrasse
   
smör till stekning
   
Fritös eller gryta med lock Sifon

Tillagning

  1. Blanda samman ägg, äggvitor, brynt smör, Glenkinchie och soja, smaka av med salt. Häll upp i sifon och ladda med 1 patron. Ställ i 58-gradigt vattenbad i 50 minuter skaka då och då. Skala jordärtskockorna och hyvla ned 2 av dem till fina tunna chips. Fritera chipsen i 150 gradig olja tills har en gyllene färg. Stek resterande jordärtskockor hela på medelhög värme i smör tills de är gyllene runt om och mjuka inuti, krydda med salt. Stek havskräftorna hastigt i olja och lite smör, krydda med salt och servera. Blanda samman reducerad kycklingfond med ingefära och värm upp. Arrangera sedan rätten på tallrik tillsammans med vattenkrasse.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.