Annons

Hasselnötskulor à la Ferrero rocher

0
5
20 Stycken
Av Mai Knauer Kategori Godis 26 november, 2012 Tidning isabellas

Ingredienser

2 dl
Vispgrädde
100 g
hasselnätter
50 g
mörk - god choklad
25 g
Smör

Dekor

20 st
hasselnötter
100 g
finhackade valnötter
50 g
fin mörk choklad till överdrag
   
silver - guld glitter ( fins på t ex panduro Cakedreams.se )

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180°. Lägg alla nötterna (även de till dekor) på en plåt med bakplåtspapper, och rosta dem tills de är gyllene, ca 10–15 minuter. Ta ut nötterna, lägg dem i en ren handduk och gnid av skalen med hjälp av händerna. Lägg nötterna (spara 20 till dekor!) i en matberedare och hacka dem fint. Häll grädden i en kastrull och värm till kokpunkten (när grädden börjar ryka kraftigt är den lagom varm). Hacka de 2 choklad- sorterna och lägg chokladhacket i en skål. Häll gräd- den över och rör ordentligt tills chokladen har smält. Vispa i smör och vänd till sist ner hasselnötterna. Låt nötkrämen vila i kylen över natten.
  2. DEKOR: Hacka valnötterna fint och smält 50 g choklad över vatten- bad. Forma nötkrämen till kulor med en hasselnöt i mitten, eventuella med hjälp av två teskedar. Rulla kulorna i hackade valnötter och lägg dem i frysen i ca 10 minuter. Doppa kulorna i den smälta chokladen, låt torka på bakplåtspapper. Strö på glitter och lägg kulorna i små guldformar. Tips Byt till andra slags nötter, eller använd mandlar, som många allergiker tål bättre.

Tips från kocken

" Detta är ett godis som alla älskar! Kombinationen av nötter, grädde, choklad och smör får kulorna att smälta på tungan, och guldglittret blir verkligen pricken över i.
"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.