Annons

Hasselnötskräm

30min
0
5
1 Stycken
Av ELLE mat och vin Kategori Safta & sylta 18 februari, 2013 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

Hasselnötskräm

200 g
hasselnötter
100 g
Mörk choklad
3 msk
raw kokosolja till exempel från Renée Voltaire
3 msk
flytande honung
1 krm
flingsalt

Tillagning

30min
  1. Sätt ugnen på 175°. Rosta hasselnötterna i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Mixa till en slät smet i en matberedare cirka 5 minuter. Tillsätt hackad choklad, kokosolja och honung. Mixa helt slätt och fyll i en ren burk. Förvara i kylen.
  2. Ta fram i god tid före användning då krämen stelnar i kylen. Men den smälter lika fort på nyrostat bröd! Har den blivit fast och man absolut inte har tid att vänta på att den ska bli mjuk kan den skivad med en vanlig osthyvel. Krämen håller ca 1 vecka i kylen.

Tips från kocken

"Hemgjord nutella passar på nyrostat bröd!"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.