Annons

Hamburgare med cheddarost, marinerad vitkål och bacon samt ugnsbakad sötpotatis

0
4.7
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Huvudrätt 3 juni, 2013
Hamburgare med cheddarost, marinerad vitkål och bacon samt ugnsbakad sötpotatis

Ingredienser

600 g
nötfärs - gärna av högrev
2 msk
dijonsenap
2 msk
Vatten
   
salt och svartpeppar

Marinerad vitkål

250 g
vitkål
50 g
morot
2 msk
citronsaft
3 msk
Olivolja
1 msk
dijonsenap
1 tsk
flytande honung

Ugnbakad sötpotatis

600 g
sötpotatis
   
olivolja och salt

Tillbehör

1 st
tomat
1 st
rödlök
8 skivor
gott bröd
4 skivor
bacon
8 skivor
cheddarost
   
några salladsblad

Tillagning

  1. Marinerad vitkål: Finstrimla vitkål och morot. Marinera i lite salt och socker i cirka 20 minuter. Lägg sedan vitkål och morot i ett durkslag och pressa ur så mycket vatten som möjligt. Före servering, blanda vitkål och morot med citronsaft och olivolja samt senap och honung
  2. Ugnsbakad sötpotatis: Värm ugnen till 200°. Tvätta och klyfta sötpotatisen. Lägg potatisen i en ugnsfast form och blanda med olivolja och salt. Ugnsbaka potatisen i cirka 30 minuter, tills den är genommjuk med fin rostad färg.
  3. Skiva tomaten. Skala och skiva rödlöken. Blanda nötfärsen med senap och vatten; smaka av med salt och svartpeppar. Forma färsen till 4 fina hamburgare. Ringla olivolja över hamburgarna och brödskivorna.
  4. Värm en grill eller stekpanna till högsta temperatur och stek eller grilla bröden till fin färg, baconet knaprigt och hamburgarna cirka 2 minuter på varje sida tills kärntemperaturen är cirka 52°.
  5. Lägg osten på de varma burgarna och arrangera hamburgaren. Servera med de ugnsbakade sötpotatisarna och den marinerade vitkålen.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.