Annons

Halloumi med sallad på grillad sparris, nektariner och färsklök samt vitlöksdressing

0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Huvudrätt 25 januari, 2013

Ingredienser

400 g
halloumi
   
Olivolja

rostad vitlöksdressing

4 st
vitlöks klyftor (skalade)
2 st
Äggulor
1 tsk
dijonsenap
1 tsk
rödvinsvinäger
1.5 dl
rapsolja
   
Salt

250 g
grön sparris
2 st
nektariner
100 g
färsklök
100 g
blandade salladsskott
   
Olivolja
   
flingsalt

Tillagning

  1. rostad vitlöksdressing: Värm ugnen till 225°. Vänd vitlöksklyftorna i lite olja och ugnsrosta dem tills de fått en rostad färg, cirka 5 minuter. Låt vitlöken svalna. Lägg sedan ner vitlök, äggulor, dijonsenap och rödvinsvinäger i mixer och mixa. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock crème. Smaka av med salt.
  2. Skär bort de nedersta 2 centimetrarna på sparrisen. Skär nektarinerna i 4 klyftor vardera och ta bort kärnorna. Ansa och strimla färsklöken och blanda den med salladsskotten.
  3. Värm grillen till medeltemperatur. Skiva halloumin i 8 skivor. Pensla sparrisen och nektarinerna med lite olivolja. Grilla sparris, nektariner och halloumi till fin färg.
  4. Blanda ner de nygrillade grönsakerna i salladen tillsammans med lite olivolja och flingsalt. Servera grönsakerna till halloumin och vitlökscrèmen.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.