Annons

Hallonrabarber med vit choklad- och pistaschcrème

0
Betygsätt
4 Stycken
Av recept.se Kategori Efterrätt 6 februari, 2013 Tidning mat & vänner

Ingredienser

500 g
rabarber
2 dl
hallonpuré
8 dl
Vatten
4 dl
Socker

Choklad- och pistaschcrème

4 dl
Vispgrädde
150 g
Vit choklad
1 dl
pistaschpuré (finns i välsorterade livsmedelsbutiker; mixa annars pistaschnötter i en matberedare)
   
Färska hallon
100 g
fryst rabarber

Tillagning

  1. Koka upp hallonpuré, vatten och socker till en god lag. Lägg rabarbern i en ugnsfast form. Slå över lagen och baka rabarbern mjuk i ugn på 150° i cirka 30 minuter. Låt svalna i lagen.
  2. Choklad- och pistaschcrème: Smält den vita chokladen. Vispa grädden lätt. Vänd ned chokladen i grädden, blanda väl. Ringla ner pistaschpurén och rör lite försiktigt. Ställ kallt i 1 timme.
  3. Servering: Skär rabarbern i 6 cm-längder och fördela i djupa tallrikar med sin lag. Garnera med färska hallon. Skeda upp chokladcrèmen och riv fryst rabarber över. Servera genast.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.