Annons

Hälleflundrakotlett med primörer i murkelbuljong

0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Huvudrätt 22 april, 2013
Hälleflundrakotlett med primörer i murkelbuljong

Ingredienser

4 st
hälleflundrakotletter - av odlad hälleflundra
100 g
grön sparris
100 g
Primörmorötter
100 g
färsklök
   
olja och salt

Murkelbuljong

100 g
murklor
0.5 st
gul lök
2 st
vitlöksklyftor
1 dl
vitt torrt vin
4 dl
kycklingbuljong
   
olja och salt

Körvelkräm

100 g
cream cheese
1 msk
körvel - finhackad
   
Salt

Pocherat ägg

4 st
Ägg
2 tsk
ättika
   
Salt

Tillagning

  1. Ansa primörerna. Dela och skiva färsklöken. Blanda samtliga ingredienser till körvelkrämen och smaka av med salt. Skölj murklorna ordentligt i vatten (för att bli av med ev sand) och blanchera dom i 1 minut. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken och murklorna i olja i en kastrull och häll på vinet. Koka i 2 minuter och tillsätt sedan buljongen. Koka i ca 5 minuter och smaka sedan av buljongen med salt.
  2. Tillsätt primörerna och låt dom koka med i 2 precis före servering. Värm en grill eller grillpanna till högsta temperatur. Pensla hälleflundran med olja och salta den. Grilla kotletterna ca 2 minuter på varje sida.
  3. Koka upp 1 liter vatten ättikan och en nypa salt, i en vid kastrull. Kläck ner äggen ett och ett försiktigt i vattnet och sänk sedan temperaturen så att det knappt sjuder. Låt äggen pochera tills vitan stannat men då äggulan fortfarande är lös.
  4. Lägg upp hälleflundran i 4 djupa tallrikar. Häll på buljongen med grönsakerna och murklorna. Lägg på körvelkrämen och de pocherade äggen.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.