Annons

Häggblomssaft

0
5
Portioner
Av Fredriksdal Kategori Safta & sylta 11 maj, 2017 Läsarrecept

Ingredienser

50 st
häggblomsklasar
3 st
citroner
1.5 l
Vatten
1.5 kg
Socker
50 g
citronsyra

Tillagning

  1. Klipp bort skaften på blomklasarna.
  2. Tvätta och borsta citronerna i varmt vatten. Skär dem i tunna skivor.
  3. Täck över blomklasarna med citronskivorna.
  4. Koka upp vatten, rör i socker och citronsyra. Välj den mindre mängden socker om saften ska förvaras en kort tid eller frysas.
  5. Häll den heta sockerlagen över citronskivorna och blommorna.
  6. Täck därefter över blandningen med en tallrik eller lock.
  7. Låt saften stå på sval plats i 3-4 dagar och rör om någon gång per dag.
  8. Sila saften och slå därefter upp på flaskor.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.