Annons

Grötbröd

0
Betygsätt
Portioner
Av Risenta Kategori Matbröd 1 februari, 2013

Ingredienser

0.5 paket
färsk jäst (à 50 gram)
3 dl
Vatten
1 dl
Risenta dinkelflingor
3 msk
chiafrö
1.5 tsk
kumminfrö
2 dl
gröt (kvar från frukosten gärna Risenta GI-smart gröt nypon eller linfrö)
5 dl
dinkelmjöl
2 tsk
Salt
   
melonkärnor

Tillagning

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Rör ut med vatten. Tillsätt dinkelflingor och låt stå ca 5 min.
  3. Tillsätt gröt, chiafrö och kummin.
  4. Arbeta in mjöl till en smidig deg. Tillsätt salt och arbeta in i degen.
  5. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme (eller över natten i kylen.)
  6. Klä in en bakform med bakplåtspapper och häll i degen. Toppa med melonkärnor och tryck till så att de stannar i degen. Låt jäsa ytterligare 30 min.
  7. Sätt ugnen på 225 grader. Baka mitt i ugnen ca 40 min.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.