Annons

Grönsaks Paj med nötkött

1h 5min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av Mayas5 Kategori Paj 12 juli, 2018 Läsarrecept

Ingredienser

100 g
färs (nötfärs)
1 st
röd lök
0.5 dl
Mat ölja
1.5 dl
Vatten
25 ml
Smör
200 g
Vetemjöl
3 dl
riven ost
0.5 dl
Mjölk
4 nypa
Svartppear
4 nypa
Salt
2 nypa
timjan

Tillagning

1h 5min
  1. lägg 0.5dl olja i stekpannan och sätt stekpannan i hög värme och vänta tills oljan börjar bli varm och lägg sedan 100g nötfärs i stekpannan som du sedan födelar i värmen och låter stekas i 2-3minuter. Hacka löken i små bitar och steka tillsammans med färsen 6-8minuter till. 2nypor salt, svart peppar och mosad timjan strös över blandingen. Låt stekas ca 2m under omrörning och ta sedan undan stekpannan från värmen.
  2. Skål som rymmer ca 1liter, lägg 1.5dl vatten i skålen en tesked salt. 25ml smör och 200g vetemjöl som du rör om tills du får fram deg, täck sedan degen med handuck eller plast så den inte torkar, låt stå i kylen i 5min.
  3. Ta fram en form för pajen och smöra formen. Lägg sedan degen i formen och platta tills den går upp för kanterna så jämnt som det bara går. Ta en gaffel och dutta över degen lite lätt så att degen inte puffar upp för mycket. Lägg formen i ugnen i 250grader i 10min.
  4. Ta ut formen och strö 1.5dl riven ost över. Lägg stekta blandingen jämn i formen. Hacka en tomat och en paprika som du sedan strör över blandningen av kött. Strö 1.5dl ost över det hela. Kläck 4 ägg i en skål som du sedan vispar, under vispningen tillsätter du 2nypor salt , svartpeppar och 0.5dl mjölk. Tillsätt blandningen över formen så blandningen täcker all innehåll.
  5. Sätt ungen i 200grader. Lägg in formen i ugnen och låt stå i 12-15min. Prova sedan genom att göra hål i pajen för att se om den är färdig. (om äggblandningen fortfarande är rörlig så är den inte klar.)

Tips från kocken

"Kan serveras med Sallad. "

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.