Annons

Grillspett med gremolata och barbecueglaze

40min
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Huvudrätt 10 juni, 2013
Grillspett med gremolata och barbecueglaze

Ingredienser

200 g
minichorizokorvar
200 g
rostbiff eller entrecote
200 g
fläskkarré
1 st
rödlök
300 g
småpotatis - kokta

Gremolata

0.5 st
citron
1 msk
persilja - finhackad
2 st
vitlöksklyftor
3 msk
Olivolja

Barbecueglaze

1.5 st
chipotlepeppar - rökt chili
1.5 st
vitlöksklyfta
1.25 dl
brun farin
0.75 dl
rödvinsvinäger
1.25 dl
passerade tomater
   
olja och salt

Tillagning

40min
  1. Barbecueglaze: Hacka chipotlepepparn och vitlöken. Lägg ner chipotlen och vitlöken i en kastrull och fräs i lite olja i ett par minuter på medelvärme. Häll ner resten av ingredienserna och koka i cirka 5 minuter. Häll upp glazen i en mixer och mixa slätt. Smaka av med salt. Kyl ner.
  2. Gremolata: Finriv det yttersta skalet av citronen. Finhacka vitlök. Blanda samtliga ingredienser.
  3. Tärna köttet i 2 cm stora bitar. Klyfta rödlöken. Varva kött, korv, lök och potatis på 4 grillspett. Värm en grill eller grillpanna till högsta temperatur. Pensla spetten med olja och salta och peppra dem.
  4. Grilla spetten cirka 1–2 minuter på varje sida. Lägg upp grillspetten och ringla över gremolatan. Servera med barbecueglazen och gärna en fräsch sallad.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.