Annons

Grillade lammracks med sallad av rostat bovete samt mojo rojo

0
Betygsätt
Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Huvudrätt 25 januari, 2013

Ingredienser

1.2 kg
lammracks
   
Olivolja
   
salt och svartpeppar

Mojo rojo

1 st
röd paprika
2 msk
citronsaft
2 st
Äggulor
1 krm
spiskummin
1 tsk
sambal oelek
1 st
liten vitlöksklyfta
1 dl
Olivolja
1 dl
solrosolja
   
Salt

sallad av rostat bröd

3 dl
bovetegryn
3 dl
kycklingbuljong
200 g
färsklök
100 g
rädisor
150 g
skärbönor
2 msk
citronsaft
3 msk
Olivolja
   
olivolja till stekning
   
Salt

Tillagning

  1. mojo rojo: Värm ugnen till 250°. Dela paprikan på hälften och ta ur kärnorna. Pensla paprikan med lite av oljan och ugnsbaka i 5 minuter. Låt paprikan svalna. Häll citronsaft, äggulor, spiskummin, sambal oelek, vitlök och paprika i en mixer; smaka av med salt. Mixa. Tillsätt oljan droppvis tills konsistensen är som en majonnäs.
  2. sallad av rostat bovete: Fräs bovetegrynen i olivolja på medelvärme i 5 minuter, tills de får en lätt rostad doft. Tillsätt kycklingbuljongen och koka sakta under lock i 10 minuter. Dra av kärlet från plattan, låt grynen stå och dra i 5 minuter. Kyl ner grynen. Ansa och strimla färsklöken. Dela rädisorna. Strimla skärbönorna. Blanda grynen med citronsaft, olivolja, färsklök, rädisor och skärbönor. Smaka av med salt.
  3. Pensla lammracksen med olja. Salta och peppra dem och grilla racksen på medeltemperatur i cirka 5 minuter på varje sida, tills köttet är brynt och kärntemperaturen är 52°. Lägg köttet på en skärbräda i 5 minuter och skär det sedan i skivor.
  4. Servera lammet med bovetesalladen och mojo rojon.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.