Annons

Grillade lammkotletter med ugnsbakade grönsaker och rostad vitlökskräm

0
5
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Huvudrätt 28 november, 2012
Grillade lammkotletter med ugnsbakade grönsaker och rostad vitlökskräm

Ingredienser

1 kg
lammkotletter
   
olja - salt och svartpeppar

Ugnsbakade grönsaker

400 g
små potatisar
12 st
schalottenlökar
4 st
tomater
150 g
morot

Rostad vitlöksdressing (räcker till fler)

4 st
vitlöksklyftor
2 st
Äggulor
1 tsk
dijonsenap
1 tsk
rödvinsvinäger
1.5 dl
rapsolja

Tillagning

  1. Värm ugnen till 225 C. Vänd vitlöksklyftorna i lite olja och ugnsrosta de i ca 5 minuter tills de fått en rostad färg och låt svalna. Lägg ner vitlök, äggulor, senap och vinäger i en mixer och mixa. Tillsätt sedan oljan droppvis till en tjock kräm och smaka av med salt.
  2. Värm ugnen till 200 C. Dela potatisarna och tomaterna på hälften. Skala schalottenlök och morot. Vänd potatis, tomater och schalottenlö i olja och salt. Ugnsbaka i ca 40 minuter. Skär under tiden morötterna i stavar och lägg in dom tillsammans med de andra grönsakerna efter ca 20 minuter.
  3. Gnid in lammkotletterna i olja, salt och peppar och grilla på högsta temperatur ca 2-3 minuter på varje sida till fin färg. Servera dom ugnsbakade grönsakerna med kotletterna och vitlökskrämen.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.