Annons

Grillade färskpotatisar med olivolja, parmesanost och chili

0
3.7
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Smårätter 18 juni, 2013
Grillade färskpotatisar med olivolja, parmesanost och chili

Ingredienser

600 g
färskpotatis - kokta
2 st
jalapenofrukter
100 g
parmesanost
1 msk
persilja - finhackad
   
Olivolja
   
flingsalt och svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt färskpotatisarna på grillspett. Kärna ur och hacka chilifrukterna. Blanda jalapeñon med olivolja och persilja.
  2. Grilla potatisarna på högsta värme. Lyft över dem på ett fat och pensla dem med kryddoljan. Salta och peppra potatisarna och hyvla över parmesanosten.

Tips från kocken

Bild för Mattias Larsson

"Den bästa sommarprimören, färskpotatis. God att äta nykokt men ännu godare nygrillad! Vill man grilla dem råa så lägger man dem i en folieform med olivolja, salt och eventuell valfri ört eller vitlöksklyftor."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.