Annons

Grillad torskrygg med grillade färskpotatisar, chimichurri och parmesanost

1
5
Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Huvudrätt 25 januari, 2013

Ingredienser

800 g
torskrygg (från östra Östersjön)
   
Olivolja
   
salt och svartpeppar

Chimichurri

1 st
grön chilifrukt
1 st
vitlöksklyfta
1 st
tomat
2 st
salladslökar (alternativt blastern från färsklök)
1 msk
persilja (finhackad)
1 msk
rosmarin (finhackad)
4 msk
vinäger
6 msk
Olivolja
   
Salt

Grillade färskpotatisar

24 st
små kokta färskpotatisar
   
grillspett
   
Olivolja
   
Salt
60 g
parmesanost

Tillagning

  1. chimichurri: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Halvera och ta ut innanmätet ur tomaten, fintärna tomatköttet. Finstrimla salladslöken och blanda med chili (tillsätt lite chili i taget och smaka av då styrkan varierar), vitlök, tomatkött, örterna, vinäger och olivolja. Blanda runt allt och smaka av med salt.
  2. Grillade färskpotatisar: Värm grillen till hög temperatur. Trä potatisarna på spetten, pensla dem med olivolja och salta dem. Grilla potatisarna till fin färg.
  3. Pensla torsken med olja, salta och peppra. Grilla torsken cirka 3 minuter på varje sida, tills kärntemperaturen är 42°.
  4. Lägg upp torsk och potatisspett på tallrikarna. Ringla över chimichurri. Avsluta med att hyvla över parmesanost.
Säg vad du tycker:
Genomsnitt: 5 (1 röst)
Dela:
Annons

Fantastiskt gott. Chimichurrin är en riktig hit och med termometer i fisken blev den helt perfekt. En ny sommarfavorit som skulle imponera som bjudmat.

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.