Annons

Grillad polenta med bön- och paprikasallad

0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Sallad 13 mars, 2013 Tidning mat & vänner

Ingredienser

2 dl
Polenta
9 dl
grönsaksbuljong
1 st
vitlöksklyfta (finhackad)
2 st
citroner (skalet)
   
salt och svartpeppar

Bön- och paprikasallad

3 st
röda paprikor
2 dl
borlottibönor
2 dl
bondbönor
4 st
salladslökar
2 msk
Olivolja
2 tsk
balsamvinäger
   
salt och svartpeppar

Tomataioli

2 dl
majonnäs
1 st
vitlöksklyfta
2 msk
tomatpuré
0.5 dl
soltorkade tomater
   
salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Koka upp buljongen, häll i polentan och vitlöken och koka cirka 7 minuter under omröring; Riv citronskalet och tillsätt mot slutet. Häll därefter upp polentan i en form och låt svalna.
  2. Bön- och paprikasallad: Kärna ur paprikorna och dela varje paprika i 4 bitar. Pensla bitarna med olivolja och grilla dem. Förväll bondbönorna. Skär salladslökarna i 2 cm-bitar. Blanda paprika och bönor med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Tomataioli: Finhacka vitlöken och de soltorkade tomaterna, blanda med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och svartpeppar. Skär skivor av polentan och grilla. Servera med bön- och paprikasalladen samt tomataioli.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.