Annons

Grillad falafel i vetetortilla med auberginecrème

0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Malin Andersson
Av Malin Andersson Kategori Huvudrätt 19 juni, 2013 Tidning mat & vänner
Grillad falafel i vetetortilla med auberginecrème

Ingredienser

Falafel

1 l
kikärter kokta
3 st
vitlöksklyftor skivade
2 msk
tahinipasta
1 msk
spiskummin
1 dl
persilja
1 st
citron saften
2 st
Äggulor
   
salt och vitpeppar

Auberginecrème

1 st
aubergin
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
citronsaft
1 msk
tahinipasta
1 dl
naturell yoghurt
   
salt och svartpeppar
4 st
vetetortillor
2 st
tomater skivade
3 dl
grönsallad

Tillagning

  1. Falafel: Mixa kikärter, vitlök, tahinipasta, spiskummin, persilja och citronsaft. Rör ner äggulorna. Låt stå och svälla 1 timme. Smaka av med salt och vitpeppar. Forma till biffar och grilla i cirka 10 minuter.
  2. Auberginecrème: Skala och skär auberginen i skivor och grilla dem. Mosa auberginen och blanda med yoghurten. Tillsätt vitlök, citronsaft och tahinipasta. Smaka av med salt och svartpeppar. Fördela sallad och tomatskivor på tortillabröden, fortsätt med falafeln och toppa med auberginecrèmen.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.