Annons

Gremolatasill

0
5
8 Portioner
Av recept.se Kategori Smårätter 9 oktober, 2012
Gremolatasill

Ingredienser

4 st
urvattnade salta sillfiléer

Inläggningslag

3 dl
Vatten
2 dl
Socker
1 dl
ättika 12%
1 msk
Salt

Smaksättning

1.5 dl
crème fraiche
0.5 dl
majonäs
2 st
citron - skalet
1 knippe
persilja
2 st
pressade vitlöksklyftor
   
svartpeppar

Tillagning

  1. Koka upp ingredienserna till inläggningslagen och låt den svalna. Skär sillen i centimetertjocka bitar. Slå lagen över sillen och låt stå 2 dagar.
  2. Blanda ihop ingredienserna till smaksättningen. Sila av lagen från sillen. Blanda sillen med smaksättningen och låt stå ytterligare 2 dagar.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.