Annons

Gratinerade havskräftor med vitlök och sweet chilisås

30min
0
Betygsätt
10 Stycken
Av Magdalena Svanström Kategori Smårätter 13 augusti, 2014 Tidning matmagasinet
Gratinerade havskräftor med vitlök och sweet chilisås

Ingredienser

10 st
kokta havskräftor
100 g
smör - rumstempererat
2 st
vitlöksklyftor
2 msk
sweet chili
   
salt och peppar

Garnering

   
timjan och oregano

Tillagning

30min
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg havskräftorna med ryggen uppåt. Sätt en vass kniv i huvudets mitt och skär itu kräftan på längden. Lägg kräftorna med snittytan uppåt i en långpanna.
  2. Blanda smör, pressad vitlök och sweet chilisås till en röra. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg klickar av smöret på köttdelen av havskräftorna. Gratinera i 10–15 minuter.

Tips från kocken

"Det låter kanske lite kruxigt med havskräftor, men det är hur enkelt som helst. Skär dem mitt itu, toppa dem med smaksatt smör och gratinera."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.