Annons

Gratäng Gullebo

0h 45min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av Gullebo116 Kategori Huvudrätt 23 juli, 2019 Läsarrecept
Zuccini baserad gratäng

Ingredienser

Förgrädda

500 g
Zuccini
250 g
champinjoner - färska
150 g
fetaost
   
Salt
   
peppar
   
Olja eller smör

Toppfyllning

140 g
bacon
1 knippe
sparris
250 g
körsbärstomater
50 g
valnötskärnor
   
riven ost
   
Worcestershire sauce (2-3 tsk)
   
svartpeppar
2 tsk
Ingefära (pulver)

Tillagning

0h 45min
  1. Skiva Zuccinin och champinjonerna ca 5 mm. Lägg dem i en oljad form. Toppa med tärnad fetaost. Salta och peppra. Förgrädda 15-20 minuter i 225 grader
  2. Knaperstek finhackad bacon. Stek sparris (ca 2-3 cm långa) samt klyftade tomater tillsammans med baconen. Krydda.
  3. Lägg det stekta i formen ovanpå det förgräddade samt strö över finhackad valnöt. Toppa med riven ost och gratinera i ca 10 minuter i 250 grader.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.