Annons

Gräddglass med kanel

0
Betygsätt
Portioner
Bild för Stockholm Tea House
Av Stockholm Tea House Kategori Glass 21 maj, 2014
Gräddglass med kanel

Ingredienser

Gräddglass med kanel

5 dl
Vispgrädde
2 st
Äggulor
1.25 dl
strösocker
2 tsk
(rågade) vaniljsocker
1.5 tsk
kanel

Tillagning

  1. Värm grädden försiktigt i en kastrull (låt den inte koka). Vispa samman äggulor och socker tills det är pösigt. Rör ner 2 msk av den varma grädden i äggsmeten. Häll sedan äggsmeten i en tunn stråle ner i grädden under ständig omrörning.
  2. Rör blandningen över svag värme tills den tjocknar lite. Den får inte koka. Låt den svalna och rör i vaniljsocker och kanel.
  3. Har du en glassmaskin häller du ner blandningen i den och kör tills du har färdig glass. Om du gör glassen utan glassmaskin så häll ner glassen i en form som du ställer in i frysen. Rör om glassen varje halvtimme tills den fått rätt glasskonsistens

Tips från kocken

Bild för Stockholm Tea House

"Servera glassen med hallon eller jordgubbar till.
Det bryter fint mot både glassens smak och utseende :-)

Cattis
stockholmteahouse.se"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.