Annons

Going nuts

0
3.9
Portioner
Av Sara Aasum Hultberg Kategori Bakverk & kakor 28 augusti, 2013 Tidning baka
Going nuts

Ingredienser

Kladdkaka

75 g
Smör
1.5 dl
Socker
0.5 dl
kakao
1 tsk
vaniljsocker
1 st
Ägg
1 dl
Vetemjöl

Jordnötskrisp

300 g
Mjölkchoklad
1 msk
Smör
375 g
jordnötssmör - crunchy
3.5 dl
Rice Krispies

Tillagning

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och låt det koka en stund så att det blir svagt brunt. Häll i socker, kakao och vaniljsocker; dra sedan kastrullen från plattan.
  2. Tillsätt ägget och rör om väl. Sikta i mjölet. Baka kakan i en avlång brödform eller i en mindre ugnsform med bakplåtspapper i botten i cirka 18–20 minuter. Låt svalna helt.
  3. Jordnötskrisp: Smält chokladen tillsammans med smör i en skål i 10-sekundersintervaller i mikron, tills det är helt smält. Rör ner jordnötssmör till en jämn konsistens och vänd sedan ner rispuffarna. Stryk ut smeten över kladdkakan och ställ kallt för att stelna. Skär sedan i fina bitar av valfri storlek.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.