Going nuts
1
3.9
Portioner

Ingredienser
Kladdkaka
75
g
Smör
1.5
dl
Socker
0.5
dl
kakao
1
tsk
vaniljsocker
1
st
Ägg
1
dl
Vetemjöl
Jordnötskrisp
300
g
Mjölkchoklad
1
msk
Smör
375
g
jordnötssmör - crunchy
3.5
dl
Rice Krispies
Tillagning
- Kladdkaka: Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och låt det koka en stund så att det blir svagt brunt. Häll i socker, kakao och vaniljsocker; dra sedan kastrullen från plattan.
- Tillsätt ägget och rör om väl. Sikta i mjölet. Baka kakan i en avlång brödform eller i en mindre ugnsform med bakplåtspapper i botten i cirka 18–20 minuter. Låt svalna helt.
- Jordnötskrisp: Smält chokladen tillsammans med smör i en skål i 10-sekundersintervaller i mikron, tills det är helt smält. Rör ner jordnötssmör till en jämn konsistens och vänd sedan ner rispuffarna. Stryk ut smeten över kladdkakan och ställ kallt för att stelna. Skär sedan i fina bitar av valfri storlek.
Makalöst goda att äta och makalöst lätta att göra!