Annons

Glutenfri pizzadeg

1h
0
1
4 Portioner
Av majaengberg Kategori Huvudrätt 6 augusti, 2013 Läsarrecept

Ingredienser

Pizzadeg

2.5 dl
ljummet vatten
25 g
Jäst
1 msk
Fiberhusk
0.5 dl
Olivolja
1 tsk
Salt
5 dl
glutenfri mjölmix
1 tsk
Bakpulver

Tillagning

1h
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda 2 dl ljummet vatten med jästen och fiberhusk.
  3. Tillsätt oljan och saltet och blanda runt så allt löser sig någorlunda med varandra.
  4. Låt jäsa i 10 minuter.
  5. Tillsätt mjölmixen. Jobba in den med helst en bakmaskin. Annars, knåda och rör länge och noga tills det är som en torr, ganska smulig deg.
  6. Tillsätt och jobba in bakpulvret noga. Se till så att det kommer in i hela degen utan att klumpa sig.
  7. Tillsätt 0.5 dl vatten. Jobba in det så att degen blir bra
  8. Jäs degen under en handduk i 30 minuter.
  9. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig för att kunna kavla ut.
  10. Kavla ut till tunna bottnar.
  11. Lägg på din fyllning.
  12. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Kolla själv när den ser klar ut.

Tips från kocken

"Källa:
http://glutenfrittliv.se/index.php/2010/08/29/varldens-basta-pizzadeg/"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.