Annons

Glutenfri kladdkaka

0
4.4
1 Stycken
Bild för Karin Moberg och Oscar Målevik
Av Karin Moberg oc... Kategori Bakverk & kakor 4 april, 2013
Kladdkaka glutenfri

Ingredienser

100 g
Smör
2.5 dl
strösocker
1 dl
rismjöl
0.5 dl
potatismjöl
4 msk
kakao
1 msk
psylliumfröskal
2 st
Ägg

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i mikrovågsugn eller över vattenbad. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt smöret och äggen. Blanda snabbt ihop till en smet.
  2. Häll över smeten i en smord och bröad spring- eller pajform, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter tills den knappt har stannat och fortfarande är lite kladdig. Låt den svalna och sedan kallna i kylen.

Tips från kocken

Bild för Karin Moberg och Oscar Målevik

"Helt enkelt en vanlig kladdkaka. Få skulle känna skillnaden mellan denna och en "vanlig". Kladdkaka kan vara världens godaste bakverk - kanske just den här. Recepten kommer ur boken Friendly bread av Karin Moberg och Oscar Målevik."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.