Annons

Ghotab eller Persiska söta nuggets

0h 20min
0
Betygsätt
16 Portioner
Bild för ABCIPERSISKMAT
Av ABCIPERSISKMAT Kategori Bakverk & kakor 27 mars, 2018 Läsarrecept

Ingredienser

Degen

100 g
Smör
210 g
mjöl
1 krm
Salt
0.5 tsk
Bakpulver
1 st
äggula
125 g
naturell yoghurt
1 krm
Bakpulver

Fyllning

100 g
rostade valnötter
86 g
Socker
1 st
äggvita
0.5 tsk
Kanel (mald)
1 krm
Malen Nejlika
0.5 tsk
malen kardemumma
1 tsk
Rosenvatten (kan uteslutas)

Dekoration

50 g
Floursocker
2 tsk
malen kardemumma

Tillagning

0h 20min
  1. Rosta valnötterna i en panna och rör hela tiden till dess att de får lite mörkare färg. Var försiktig så att du inte bränner valnötterna. Lägg det åt sidan för att svalna.
  2. Kombinera smör, mjöl, salt och bakpulver i en matberedare. Kör det några varv till dess att degen formar en stor boll.
  3. Blanda äggulor, yoghurt och bakpulver i en separat skål, blanda dem väl och tillsätt det sedan till degen i matberedaren, kör det ett par varv.
  4. Ta ut degen och bearbeta det med händerna. Lägg till mer mjöl om det behövs, så att degen är lätthanterlig. Försök att inte överarbeta degen!
  5. Mät 15 små bollar och lägg dessa i frysen medan du förbereder fyllningen.
  6. Använd en liten mixer för att blanda socker och äggvita till dess det är poröst. Bearbeta valnötterna i en mixer, tillsätt socker och äggviteblandning tillsammans med alla kryddor (kanel, kryddnejlika och kardemumma). Lägg den åt sidan.
  7. Kavla varje degklump i ca. 6 – 7 cm cirkel på bakplåtspapper.
  8. Använd en tesked för att mäta fyllning som du placerar i mitten av den platta degen. Nu kan du antingen sätta ihop kanterna och bilda en boll eller du kan vika degen i mitten och täta kanterna.
  9. Värm en panna med lite vegetabilisk olja. Vänta tills det är minst 140 grader (Celsius) innan du lägger in kakorna. Stek till dess att kakorna är gyllene, det tar ungefär 3 minuter på varje sida.
  10. Lägg kakorna på hushållspapper innan du lägger upp dem på ett serveringsfat. Strö över en blandning av florsocker och malen kardemumma.

Tips från kocken

Bild för ABCIPERSISKMAT

"Du kan se instruktionsfilmen här: https://youtu.be/9jyg46A3DXk
Besök gärna min blogg: http://abcipersiskmat.blogspot.se"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.