Annons

Getost- och rödbetspaj

0
4.5
8 Portioner
Av BAKA Kategori Paj 24 september, 2014 Tidning baka
Getost- och rödbetspaj

Ingredienser

Pajdeg

125 g
Kallt vatten
3 dl
Vetemjöl
3 msk
Kallt vatten

Fyllning

1 st
gul lök
400 g
Kokta rödbetor
1 msk
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
svartpeppar
   
några kvistar färsk rosmarin
100 g
getost
3 st
Ägg
2 dl
crème fraiche
1 tsk
Honung

Topping

10 st
rostade valnötter

Tillagning

  1. Skär smöret i små bitar. Mät upp mjölet i en skål. Nyp ihop mjöl och smör för hand, eller mixa ihop dem till en smulig massa. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form som är cirka 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 225°.
  2. Fyllning: Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Skala och hacka löken. Skala och klyfta rödbetorna. Fräs löken på medelvärme i olivolja och blanda den sedan med rödbetor, salt, peppar och klippt färsk rosmarin.
  3. Smula osten och blanda den med ägg, crème fraiche och honung. Tillsätt rödbets- och lökblandningen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen cirka 25 min.
  4. Rosta under tiden valnötterna snabbt i en het panna. Ta ut pajen och strö valnötterna över den. Låt svalna.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.