Annons

Gazpacho

0
Betygsätt
8 Portioner
Bild för Tina Nordström
Av Tina Nordström Kategori Soppa 18 april, 2013
Gazpacho

Ingredienser

2 st
gurkor
2 st
schalottenlökar
2 st
vitlöksklyftor
4 skivor
vitt bröd färskt utan kanter
6 st
kvisttomater - mogna
1 st
röd paprika
1 st
orange paprika
0.5 dl
Olivolja
3 msk
rödvinsvinäger
2.5 dl
tomatjuice
1 dl
koriander - färsk och hackad
0.5 st
citron - saften
4 droppar
röd tabasco
1 tsk
strösocker
1 tsk
vit- eller svartpeppar ut kvarn

Tillagning

  1. Skala gurkorna, schalottenlökarna och vit- löksklyftorna. Skär gurka, lök, bröd, toma- ter och paprika i grova bitar.
  2. Blanda olivolja, vinäger, tomatjuice, kori- ander, citronsaft, tabasco och socker. Låt grönsakerna marinera i blandningen i cirka 2 timmar i kylen.
  3. Mixa allt i omgångar. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera soppan med ett gott bröd. Om du vill kan du toppa gazpachon med skaldjur som krabba, kräftor eller räkor.

Tips från kocken

Bild för Tina Nordström

"När jag arbetade på restaurang körde vi gazpachon i degblandaren, ibland i flera timmar. Allt för att ingredienserna inte skulle mixas utan krossas tillsammans. Och det blev så gott! Det här receptet är anpassat för oss vanliga dödliga som inte har en 40-liters degblandare därhemma. Servera gazpachon kall, rumstempererad eller varm med en klick crème fraiche. Ju längre den får stå desto bättre, så gör den dagen innan."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.