Annons

Fylld grillad fläskfilé

40min
0
5
6 Portioner
Av Marie Melchior Kategori Huvudrätt 17 februari, 2014 Tidning matmagasinet
Fylld grillad fläskfilé

Ingredienser

2 st
fläskfiléer - putsade - cirka 1 kg
2 dl
ricotta
1 st
vitlöksklyfta
1 st
citron (finrivet skal)
1 dl
hackad basilika
2 msk
finhackad färsk rosmarin
2 msk
gröna oliver - hackade
   
Salt
   
nymald peppar
   
steksnöre
   
olja

Tillagning

40min
  1. Skär längsgående snitt i fläskfilén utan att skära igenom. Skär sedan flera snitt på längden inne i filén så att den kan fläkas ut.
  2. Rör samman ricotta, pressad vitlök, finrivet citronskal, hackade örter och oliver.
  3. Fördela ricottablandningen i en lång sträng i mitten av varje filé. Salta och peppra. Rulla ihop filéerna och bind om med steksnöre. Salta och peppra runtom. Pensla med olja.
  4. Grilla filéerna ca 25 minuter på varm grill. Vänd dem ofta. Kontrollera att köttet är genomstekt. Låt sedan vila under folie minst 10 minuter, men låt dem gärna svalna ytterligare en stund, då är det lättare att skära fina skivor. Ta bort snörena och skiva filéerna.

Tips från kocken

"Fläskfilén är lättare att skära när den svalnat. Den är även god att servera kall."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.