Annons

Frysta blåbärsbakelser

6h
0
Betygsätt
10 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 23 november, 2012 Tidning baka
Frysta blåbärsbakelser

Ingredienser

Kardemummakakor

250 g
Smör
1 dl
Socker
2 tsk
nystött kardemumma
5 dl
Vetemjöl
1 st
äggula

Blåbärsglass

2 st
Äggulor
1 dl
Socker
1.5 dl
Vispgrädde
2 tsk
vaniljsocker
150 g
blåbär
2 msk
pressad citronsaft
1.5 dl
Mjölk

Dekorering

   
kakao
   
schablon

Tillagning

6h
  1. Kardemummakakor: Hacka ihop smör, socker, kardemumma och vetemjöl till en smulig massa • Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg • Låt degen vila svalt i 1 timme • Sätt ugnen på 225° • Kavla ut degen tunt och ta ut kakor med mått • Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda i 6–7 minuter • Låt kallna.
  2. Blåbärsglass: Vispa äggulorna med hälften av sockret pösigt • Vispa grädden med vaniljsockret • Mosa blåbären tillsammans med resten av sockret samt citronsaft • Blanda ner mjölken och vaniljgrädden i blåbärsmoset • Vänd till sist ner äggsmeten • Kör smeten i glassmaskin i cirka 30 minuter • Lägg glassen i en plastburk med lock och frys in • Utan glassmaskin: Häll glassmeten i en plastburk med lock och frys i 3–4 timmar, rör om var 20:e minut.
  3. Montering: Ta ut bitar av glassen med samma mått som till kakorna • Lägg glassbitarna på hälften av kakorna, lägg på blåbär och toppa med resten av kakorna • Pudra kakaomönster med hjälp av en schablon.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.