Annons

Frökex med kardemumma

0
Betygsätt
Portioner
Av Birgitta Höglund Kategori Mackor 5 mars, 2013 Tidning mat & hälsa
Frökex med kardemumma

Ingredienser

1.5 dl
sesamfrön
1 dl
linfrön
2 msk
pofiber
1 msk
Fiberhusk
1 msk
mald kardemumma
1 tsk
havssalt
2.5 dl
kokande vatten
0.5 dl
smält smör
1 msk
honung eller sukrin

Tillagning

  1. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vatten, tillsätt smör och honung eller sukrin.
  2. Rör ihop alltsammans ordentligt, häll ut på bakplåtspapper. Bred ut smeten till en jämn kaka över hela plåten 33 X 30 cm.
  3. Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i 45 minuter. Ta ut plåten efter 30 minuter och skär kakan i små fyrkanter, det går enklast med en bakskrapa av metall.
  4. Grädda ytter­ligare i 15 minuter. Ta ut och sära lite på kexen. Låt torka på 50 grader i 2–3 timmar. Förvara i lufttät burk.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.