Annons

Friterade kycklingklubbor

25min
0
Betygsätt
10 Stycken
Av Geggamoja Kategori Smårätter 2 september, 2018 Läsarrecept

Ingredienser

Kyckling

10 st
kycklingklubbor
2 st
Ägg
1  
en halv citron (saften)
0.5 dl
mjöl
1 tsk
timjan
1 tsk
paprikakrydda
1 tsk
Salt
1 tsk
Vitlökspulver
1 tsk
grovmalen svartpeppar
   
rapsolja

Tillagning

25min
  1. Knäck två stycken ägg i en skål. Tillsätt en halv citron och rör om.
  2. Blanda mjölen med alla kryddorna i en till skål och rör om ordentligt.
  3. Doppa en kycklingklubba i taget i äggen. Använd gärna en pensel så kycklingklubban får tillräckligt mycket äggstanning.
  4. Lägg kycklingklubban i mjölet med kryddorna. Skaka om skålen så att mjölet med kryddorna fastnar på kycklingklubborna.
  5. Lägg kycklingklubban på en skärbräda och upprepa allting med resterande kycklingklubborna.
  6. Tar mjölet med kryddorna slut gör du en ny omgång med samma mått. Tanken är att ha ett tunt med klart lager runt kycklingklubborna.
  7. Värm upp rapsolja och fritera kycklingklubborna i två minuter. Använder du inte en fritös, tänk på att vända dem.
  8. Lägg dem i ugnen på 200° i femton minuter.

Tips från kocken

"Något som jag har sett många göra är att de doppar kycklingklubborna i ägget och i mjölet med kryddorna i två omgångar. Allt detta gör är att det får kycklingen att smaka som bröd. Genom att också använda mindre mjöl så får du mer smakrika kycklingklubbor.

Om du har en Sous vide maskin rekommenderar jag att du sätter maskinen på 71.5 grader i två timmar. "

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.