Annons

Fransk omelett med ratatouille

30min
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Huvudrätt 25 juli, 2013

Ingredienser

ratatouille

1 st
gul lök
5 st
vitlöksklyftor
1 st
zucchini
1 st
aubergine
2 st
paprikor valfri färg
2 burk
hela skalad tomater
1 dl
färsk hackad persilja- gräslök- timjan
1 msk
olja
1 tsk
Salt
1 krm
svartpeppar
1 msk
balsamvinäger
1 krm
Socker

omelett

8 st
Ägg
1 dl
Vatten
1 tsk
Salt
1 tsk
dijon senap
1 msk
Smör

Tillagning

30min
  1. ratatouille: Hacka lök och vitlök fint.
  2. Skär zucchini, paprika, aubergine och paprika i cm stora bitar.
  3. Stek lök och vitlök gyllene i oljan. Häll på tomter, grönsaker, balsamvinäger, socker, salt och peppar. Låt koka 15 min eller till auberginen är mjuk.
  4. Rör ner örterna och låt koka ytterligare en minut.
  5. omelett: Vispa ihop ägg, vatten, salt och senap lätt.
  6. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt äggsmeten.
  7. Sänk värmen till medelvärme och låt steka tills äggsmeten stelnat(rör om några gånger under stekningen).
  8. Vik ihop omeletten och servera med rata

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"En omelett till middag är gott för plånboken, miljön, och magen såklart! "

Passar till

Efterrätt
Savarin
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.