Annons

Fläskfiléspett med balsamico- och dillglaze samt krämig couscoussallad i vitlöksyoghurt

0
4.2
Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Huvudrätt 25 januari, 2013

Ingredienser

800 g
fläskfilé
   
Olivolja
   
salt och svartpeppar

Couscoussallad i vitlöksyoghurt

3 dl
couscous (moghrabieh)
6 dl
Vatten
80 g
gurka
1 st
röd paprika
4 dl
matlagningsyoghurt
5 st
vitlöksklyftor (finhackade)
1 msk
oregano (finstrimlad)
   
Salt

Balsamico- och dillglaze

3 msk
strösocker
1 dl
balsamvinäger
1 msk
dill (finhackad)

Tillagning

  1. couscoussallad i vitlöksyoghurt: Blanda couscous, salt och vatten i en kastrull. Lägg på ett lock och koka upp. Låt sjuda i 10 minuter. Dra av couscousen från plattan och låt den svalna. Skala, dela och kärna ur gurkan. Dela paprikan och ta ur kärnorna. Fintärna grönsakerna och blanda upp med vitlök, yoghurt, couscous och oregano. Smaka av med salt.
  2. balsamico- och dillglaze: Värm en spisplatta till högsta temperatur. Häll ner strösocker i en liten kastrull och ställ den på plattan; låt sockret karamellisera till en mörkbrun färg. Tillsätt vinägern och låt koka kraftigt i 3 minuter. Kyl ner. Blanda i dillen när glazen har kallnat.  
  3. Värm grillen till hög temperatur. Putsa fläskfilén och skär den i tärningar på cirka 2 x 2 cm. Trä tärningarna på 4 grillspett. Pensla spetten med olivolja; salta och peppra. Grilla fläskfiléspetten cirka 5 minuter, tills kärntemperaturen är 65°.
  4. Servera spetten med den krämiga couscoussalladen. Ringla över den sötsyrliga dillglazen.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.