Annons

Fläskfilégryta med sallad och guacamole

2
3
4 Portioner
Av Klara Desser Kategori Huvudrätt 5 mars, 2013 Tidning mat & hälsa
Fläskfilégryta med sallad och guacamole

Ingredienser

400 g
fläskfilé
3 st
kryddstarka korvar - totalt ca 150 g
2 st
röda paprikor
   
smör att steka i
3 dl
grädde eller kokosmjölk
   
salt & peppar

Guacamole

2 st
avokador
2 st
vitlöksklyftor
1 dl
crème fraiche
1 st
lime
   
salt & malen chilipeppar
   
Salladsblad

Tillagning

  1. Putsa fläskfilén och skär den i bitar. Skär korven i slantar. Kärna ur och strimla paprikan.
  2. Stek fläskfilén i smör så att den får lite färg. Lägg över den i en gryta. Stek också korven och lägg över den i grytan. Häll över grädden och låt allt koka upp.
  3. Tillsätt paprikan och låt allt puttra på svag värme ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Guacamole: Kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa den i en skål och pressa i vitlöksklyftorna. Blanda med crème fraiche. Pressa saften av limen. Smaka av guacamolen med limesaft, salt och chili.
  5. Servera grytan med guacamole och salladsblad

Passar till

Dela:
Annons
Bild för rebecca
rebecca säger:

Hetast just nu visar vilka recept som flest personer klickat in sig på. Men jag tar med mig den kommentaren, ska istället ska vara den som felst kommenterat och gett högst betyg på!
Tack för din kommentar!

henkstar säger:

Ätbart, inte så mycket mer. Vet inte varför det här receptet är bland "hetast just nu" ingen har ju röstat eller kommenterat ens. Skulle fått en tvåa om det inte var för att att guacamolen var ganska god. Är inget jättefan av guacamole annars.

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.